Aqua Lung Duikcomputers

Door: Peter Dahler Geplaatst: Jan 26 ,2017
Aqua Lung Duikcomputers

Aqua Lung verlegt zijn grenzen en introduceert een complete lijn duikcomputers. Als grote producent van duikmaterialen is de stap naar het maken van duikinstrumenten geen onlogische. 

Met de nieuwe lijn duikcomputers wil Aqua Lung “eenvoudig maken wat ingewikkeld is en de duiker faciliteren met bruikbare techniek en technische toepassingen”. Daartoe komt Aqua Lung met o.a. vijf typen duikcomputers: twee big-screen modellen (i750T en i300), twee polsmodellen (i450T en i200) en een consolemodel (i550).

De computers kenmerken zich door doordachte technische functionaliteiten en een fraai design. Ze werken met het Buhlmann ZHL-16C algoritme. Bij alle vijf de computers kun je gebruikmaken van de duikmodi Air, Nitrox, Gauge en Free Dive (deze laatste is niet beschikbaar op het consolemodel i550). De duikcomputers geven alarmmeldingen met geluid- en lichtsignalen (rood, LED). Ook kennen de computers een automatische hoogte-aanpassing, zodat je dit niet zelf hoeft aan te passen voor een duik in een bergmeer. Leuk extraatje is bovendien dat de duikcomputers activeren zodra ze in aanraking komen met water. 
Van alle modellen is de batterij zelfstandig te verwisselen en de software zelfstandig te upgraden door middel van een USB kabel (let op: de kabel wordt niet bij alle modellen meegeleverd). 
Sommige modellen (de “T” varianten) kunnen uitgebreid worden met een transmitter en zijn zo luchtgeïntegreerd te maken.

Een korte introductie op de diverse modellen:

Aqua Lung i750T 
De i750T heeft een OLED kleuren scherm, goed afleesbaar onder alle omstandigheden. Je kunt drie verschillende gasmengsels invoeren die te koppelen zijn aan drie verschillende flesdrukzenders. De i750T heeft een 3-axis full-tilt kompas met grafische, eenvoudig af te lezen weergaven. Standaard geleverd met een polsband en een bungee mount.

Aqua Lung i550 console 
De i550 is een luchtgeïntegreerde duikcomputer die direct met een hoge drukslang aan de hoge drukpoort van je ademautomaat gekoppeld wordt. Eenvoudig te bedienen door middel van twee knoppen, met goed afleesbaar scherm en achtergrond verlichting. Uit te breiden met een analoog kompas.

Aqua Lung i450T 
De i450T is een eenvoudig te bedienen duikcomputer. Door het sportieve uiterlijk is de computer ook te gebruiken als horloge. Je kunt tijdens de duik makkelijk schakelen tussen max. 3 gasmengsels. Door middel van een of meerdere transmitters zijn de gasmengsels te monitoren. De i450T heeft een ingebouwd kompas, een goed afleesbaar scherm en achtergrond verlichting. Verkrijgbaar in drie kleurstellingen.

Aqua Lung i300 
De i300 is een gebruiksvriendelijke duikcomputer, geschikt voor Nitrox tot 50% O2. Tussen de duiken kun je schakelen tussen de verschillende duikmodi. Met achtergrond verlichting en een groot, goed afleesbare display. Robuust design, verkrijgbaar in twee kleurstellingen en kan in een Aqua Lung console geplaatst worden.

Aqua Lung i200 
De i200 is de vereenvoudigde uitvoering van de i450T en is een betaalbare, complete duikcomputer. Eenvoudig te bedienen en makkelijk switchen tussen twee nitrox-mengsels. De computer onthoudt de laatste 24 duiken, zelfs na het wisselen van de batterij. Ook deze computer is door het sportieve uiterlijk prima te dragen en gebruiken als horloge.

 

Bekijk de Aqua Lung duikcomputers voor meer informatie >

Gelezen 1175 keer
Rubriek: Duikmaterialen

GRATIS VERZENDEN

  Vanaf € 50,-

14 dagen op zicht

  Gratis retourneren bij bestellingen
vanaf € 50,-