Teric duikhorloge: kracht door eenvoud

Door: Cecile Jenneskens Geplaatst: Sep 25 ,2018
Teric duikhorloge: kracht door eenvoud

Het Canadese Shearwater Research komt opnieuw met een innovatief, functioneel en krachtige duikcomputer: de Teric. Deze keer een Shearwater in horlogeformaat.

Shearwater heeft naam gemaakt met de ontwikkeling van polsduikcomputers met een groot en goed afleesbaar kleurenscherm. De Shearwater-lijn van duikcomputers kenmerken zich door hun functionaliteit: de computers doen waar ze voor gemaakt zijn.

Ondertussen innoveert Shearwater verder: na de Perdix en de Petrel zijn inmiddels ook lucht geïntegreerde (Perdix AI) en near-eye (Nerd) modellen verschenen. Dit jaar stapt Shearwater af van het grote scherm en ze brengen een duikhorloge op de markt: de Teric. Niet zomaar een duikhorloge: de Teric is een krachtige geavanceerde duikcomputer met dezelfde kwaliteiten als zijn grotere broers.

De Teric heeft een full colour hoge resolutie Amoled scherm dat, ondanks het horlogeformaat, zeer goed afleesbaar is. De duikcomputer kent veel functionaliteiten en een zeer eenvoudige menustructuur. Zo kent de Teric vijf duikmodi en is daardoor ook zeer geschikt voor freediving. De computer is geschikt voor duiken tot op 200m diepte, voorzien van een digitaal tilt-gecompenseerd kompas en ook draadloze luchtintegratie behoort tot de opties (max. 2 flesdrukzenders koppelbaar). Het scherm is naar persoonlijke voorkeur in te stellen. De Teric is voorzien van bluetooth en werkt op oplaadbare batterijen. Een laadstation wordt meegeleverd.

Leuk extraatje is dat de Teric er ook boven water mag zijn: naast duikcomputer is de Teric ook een strak en eigentijds horloge met verschillende schermweergaven en horlogebandjes in diverse kleuren (los verkrijgbaar).

Al met al is de Teric opnieuw een Shearwater-waardige duikcomputer. Innovatief, functioneel en krachtig door eenvoud.

Gelezen 1677 keer
Rubriek: Duikmaterialen

GRATIS VERZENDEN

  Vanaf € 50,-

14 dagen op zicht

  Gratis retourneren bij bestellingen
vanaf € 50,-

NIEUWSBRIEF

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van acties & events!