CE EN250A gecertificeerd

De NEN-EN250:2014 norm kadert welke ademapparatuur nog als veilig beschouwd kan worden als er lucht gedeeld moet worden. 

Daardoor kan alleen onder deze norm geproduceerde ademapparatuur nog veilig als alternatieve luchtvoorziening (ALV) voor de buddy gebruikt worden. En kan bij duiken in water kouder dan 10°C en / of bij duiken dieper dan 30 meter alleen veilig lucht gedeeld worden via een volledig gescheiden systeem, oftewel een systeem met twee ademautomaten, elk bestaande uit een eerste en een tweede trap en aangesloten op een fles met twee onafhankelijke kranen.

Of een set aan de NEN-EN250A:2014 normering voldoet is te herkennen aan de CE-markering op de verschillende onderdelen (CE EN250A > X0). De toegevoegde A staat hierbij voor Alternative Air Supply en in combinatie met de door de fabrikant aangegeven waarde (meestal 8°C of 10°C) geeft dit aan dat een correcte werking van de automaat als ALV alleen gegarandeerd is in een watertemperatuur boven die waarde.
Bron: NOB
Vanwege de consequenties die dit kan hebben voor instructeurs en duikverenigingen heeft Totally Scuba de volgende aanbieding* samengesteld:
*) deze actie loopt tot 1 juni 2017

2 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Core Partner aanbieding

€ 389,00

Core Set aanbieding

€ 589,00

2 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

GRATIS VERZENDEN

  Vanaf € 50,-

14 dagen op zicht

  Gratis retourneren bij bestellingen
vanaf € 50,-