Specialty IJsduiken (PADI)

€ 159,00

op voorraadLevertijd: op aanvraag

Productinformatie

Zin om eens een uitdagende duik te maken? Probeer dan eens uit hoe het is om onder het ijs te duiken! Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder het ijs kunt vinden. Speel onder het ijs met je uitgeademde bellen of ski ondersteboven langs het ijsplafond.
Tijdens de PADI IJsduik specialty leer je de benodigde vaardigheden. Dit is misschien wel de meest uitdagende en avontuurlijkste sportduikspecialty's.
Je leert ijsduiken organiseren en plannen, gebruik en navigeren middels veiligheidslijnen en communiceren middels signalen en lijnsignalen. Ook besteden we veel aandacht aan veiligheid en noodprocedures.

Uitgebreide productinformatie

Zin om eens een uitdagende duik te maken? Probeer dan eens uit hoe het is om onder het ijs te duiken! Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder het ijs kunt vinden. Speel onder het ijs met je uitgeademde bellen of ski ondersteboven langs het ijsplafond. Tijdens de PADI IJsduik specialty leer je de benodigde vaardigheden. Dit is misschien wel de meest uitdagende en avontuurlijkste sportduikspecialty's. 

Het lesprogramma bestaat uit een theorie-avond en aansluitend een workshop IJsduiken in het zwembad. 
Daarna volgen er 3 buitenduiken, die we in onderling overleg plannen, het liefst natuurlijk als er ijs ligt. Is er geen ijs dan simuleren we ijs.
De duiken worden uitgevoerd in een groep. Je duikt onder leiding van ervaren instructeurs en de groep wordt ondersteund door duikleiders, lijnverzorgers en veiligheidsduikers.

Tijdens de IJsduik specialty leer je:

 • IJsduiken organiseren, plannen en voorbereiden
 • Duikuitrusting samenstellen, configureren
 • Gebruik van veiligheidslijnen
 • Lijnduiken en navigeren onder ijs
 • Communiceren middels signalen en lijnsignalen
 • Uittrimmen onder ijs
 • Omgaan met problemen, noodprocedures en procedures voor de veiligheidsduik

Indien realiseerbaar organiseert Totally Scuba deze specialty in combinatie met een ijsduikweekend in het buitenland zodat ijs verzekerd is. In de afgelopen jaren is de specialty georganiseerd in Reutte (Oostenrijk) waar we in 960 meter hoogte onder het ijs duiken.

Duikuitrusting
Voor deze specialty dien je de beschikking te hebben over  een duikuitrusting die voorbereid is op het ijsduiken: een dubbel uitgevoerde duikset (met twee eerste trappen). Je ademautomaten dienen daarnaast voorzien te zijn van een koudwater kit om de kans op bevriezen te beperken.
Bij je aanmelding bespreken we de duikuitrusting en evt. benodigde aanvullende materialen. We bekijken dan ook of je ontbrekende materialen kunt huren bij Totally Scuba (indien beschikbaar).

Ingangseisen
Om deel te kunnen nemen aan de PADI IJsduik specialty dien je:

 • Tenminste 18 jaar oud te zijn
 • Tenminste in het bezit te zijn van een PADI Advanced Open Water Diver brevet of een gelijkwaardig brevet van een ander opleidingsinstituut
 • In het bezit te zijn van een geldige medische duikkeuring

Cursusdata: 
Informeer bij ons naar de planning en mogelijkheden voor de eerstvolgende IJsduik specialty (verwacht: november 2017, houd de agenda in de gaten!).
Ben je in het bezit van je ijsduik-brevet of ga je de specialty volgen? Dan kun je ook mee met het ijsduik weekend 2018 (23 t/m25 februari in Oostenrijk).

Kosten
Inbegrepen:

 • Lespakket
 • Gebruik van zwembad en benodigde zwembadfaciliteiten
 • Brevettering en brevetteringskosten
 • Duikverzekering tijdens de lesuren

Niet inbegrepen:

 • Duikuitrusting en overige benodigde duikmaterialen
 • Vervoer naar leslocaties (theorie en praktijk)
 • Evt. reis & verblijfkosten voor duiken in buitenland

Inschrijven
Door de cursus hier in de webshop aan te schaffen, reserveer je een deelname-plaats voor de cursus.
In verband met de gezondheidsverklaring en aanschaf van het lespakket, zien we je graag in de winkel in Nieuwegein voor je definitieve inschrijving voor de cursus.

Het inschrijfformulier kun je desgewenst alvast printen, invullen, onderteklenen en meenemen. Maar we kunnen het inschrijfformulier ook in de winkel met je doornemen en invullen. Lees de Totally Scuba cursusvoorwaarden en PADI standaard gedragsregels zorgvuldig door. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier stem je in met deze voorwaarden en gedragsregels.

Je kunt het inschrijfformulier ook invullen, ondertekenen en scannen. Mail het vervolgens naar de Duikschool via duikschool@totallyscuba.nl
Eén van de Totally Scuba instructeurs neemt aansluitend contact met je op over de verdere gang van zaken. Je maakt dan meteen ook een afspraak voor de gezondheidsverklaring en het ophalen van het lespakket.

Mocht deelname om medische redenen toch niet haalbaar blijken, dan krijg je het reeds betaalde cursusbedrag terug.

Contact & Route:


Aanvullende Informatie

Sku PADIijsduik
Merk PADI
Leeftijd vanaf 18 jaar
Vooropleiding Advanced Open Water

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.


Schrijf je eigen recensie

U schrijft een review over: Specialty IJsduiken (PADI)

Wat vindt u van dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Rating

GRATIS VERZENDEN

  Vanaf € 25,-

DUIKTORENS

  Openingstijden &
evenementen

14 dagen op zicht

  Gratis retourneren bij bestellingen
vanaf € 50,-