Droogpak reparatie: droogpakschoen

Is de maat van je droogpakschoen niet goed? Is de schoen lek? Of toch liever een ander type droogpaksok of -schoen?
TBij Totally Scuba kun je terecht voor reparaties aan - en het vervangen van je droogpak choenen of -sokken. Wij hebben de kennis, kunde en juiste materialen in huis voor het repareren of vervangen van alle soorten droogpakschoenen, voor droogpakken van alle merken.

We adviseren je graag over het type schoen dat het best past bij jouw manier van duiken.

Wij voeren de volgende reparaties aan droogpakschoenen uit:

Lekkages droogpakschoen repareren
Krijg je natte voeten tijdens het duiken? Dan is de kans groot dat je schoen lekt op de naad. Onze reparateurs kunnen dit repareren door de schoen los te halen en opnieuw aan het droogpak te bevestigen. Dit is een secuur klusje. Dat begint al bij het loshalen van de schoen. Bij het loshalen mogen natuurlijk geen beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe schoen. De schoen moet goed gepositioneerd worden en netjes verlijmd worden met de vaak ruimere stof van het onderbeen van het droogpak. Door het stugge materiaal van het droogpak is dit geen eenvoudig klusje. De schoen moet goed hechten op het droogpak en de hechting moet waterdicht zijn.

Droogpakschoenen vervangen
Het kan zijn dat je en andere maat droogpak schoen nodig hebt of een ander type, met een stevigere zool of juist een flexibelere. Het kan ook zijn dat je de droogpak sokken wilt laten vervangen door droogpak schoenen. Totally Scuba is van alle markten thuis. Wij hebben vrijwel alle maten en soorten droogpakschoenen en -sokken uit voorraad leverbaar en kunnen deze voor je plaatsen. Allereerst nemen we de schoenmaat op om vervolgens met de juiste materialen en precisie de oude schoenen of sokken los te halen. Daarna controleren we de hechtingsplaats en maken deze goed schoon of verstevigen deze waar nodig. Vervolgens worden de nieuwe schoenen in de juiste positie geplaatst en waterdicht afgewerkt.

Voetseal vervangen
Een voetseal is een andere manier om het been van een droogpak waterdicht af te sluiten. Het droogpak wordt dan gebruikt in combinatie met losse schoenen. Een voetseal kan scheuren, indrogen of z’n comfortabele pasvorm verliezen. Totally Scuba kan de voetseal vervangen door nieuwe of door schoenen of sokken. Alles is mogelijk.
De voetseal wordt secuur losgehaald zodat er geen verdere beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe voetseal, schoen of sok. Deze moet goed hechten op het droogpak en exact aansluiten om lekkages te voorkomen en toch een goede pasvorm te geven en niet te knellen.


Levertijden & Tarieven: onze werkwijze

Wij werken met ervaren personeel en volgens de voorschriften van de fabrikant. Door een strakke planning kennen wij korte doorlooptijden.
Je ontvangt een reparatierapport en Totally Scuba biedt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wij werken met vaste en marktconforme tarieven.
Bij aanmelden van een reparatie ontvang je een prijsindicatie. Na aanleveren controleren wij het droogpak en stellen we een reparatieplan op. Hiervoor geldt een starttarief van € 25,-.
Op basis van het reparatieplan krijg je een exacte kostencalculatie. Laat je ons de reparatie uitvoeren, dan brengen wij het starttarief niet in rekening.

Meer over droogpakschoenen & sokken

Feitelijk is het woord 'schoen' een beetje misleidend. Onder de meeste droogpakken zitten een soort van enkellaarzen, meestal aangeduid met de Engelse term 'boots'. Wij houden het hier even bij de term droogpakschoen voor elke vorm van schoeisel of broekspijpafdichting van een droogpak.
De droogpakschoen zit meestal verlijmd met het pak: een waterdichte oplossing. Losse droogpakschoenen komen alleen voor als de broekspijp afgesloten is d.m.v. een voetseal. De 'vaste' droogpakschoen kent geen eigen sluiting in de vorm van een rits of veters. Wel kan er klittenband om de schacht van de droogpakschoen zijn aangebracht. Daarmee kun je de schoen aansnoeren en voorkom je dat je voet makkelijk uit de schoen kan glijden. Losse droogpakschoenen zijn meestal voorzien van een veter- of klittenbandsluiting.
Een juiste pasvorm van de droogpakschoen is belangrijk. Alleen zo blijft je droogpakschoen onderwater goed zitten. Ga je een nieuw droogpak kopen en kies je voor schoenen die vastzitten aan het droogpak? Let dan ook goed op dat je het droogpak in een uitvoering kiest waarvan ook de choenmaat goed is of dat je er de juiste maat schoenen onder kunt laten zetten.
Koop je een tweedehands droogpak en is de schoenmaat niet goed? Dan kun je bij Totally Scuba terecht om de droogpakschoenen te laten vervangen. Houd dan wel rekening met de extra kosten die daarmee nog bovenop je tweedehands-aanschaf komen!

Er zijn verschillende typen droogpakschoenen:

  • Technische droogpakschoen: neopreen schoen met flexibele zool, zit vast aan het droogpak. 
  • Heavy duty droogpakschoen: neopreen schoen met stevige zool
  • Veiligheidsschoen: droogpakschoen met extra versteviging in de neus en onder de voet om verwondingen te voorkomen
  • Softboots of droogpaksokken: sok gemaakt van neopreen, heel flexibel en sluit goed aan om de voet. Een droogpaksok biedt geen enkele vorm van bescherming tegen scherpe voorwerpen. De sok wordt daarom meestal gecombineerd met een losse schoen (rockboots). Dit kost iets meer tijd om aan- en uit te trekken, maar het voordeel is wel dat je de schoen los koopt en dus keuze hebt in maatvoering en model.