Recente blogs

Kinderen & duiken

Door: Cecile Jenneskens 2017-12-22 15:41:44 Rubriek: Tips

Er is veel discussie over de minimum leeftijd die voor duiken gehanteerd dient te worden. Dit heeft o.a. te maken met onduidelijkheid over de medische consequenties van het duiken op jonge leeftijd. Maar er zijn wel mogelijkheden voor kinderen om spelenderwijs te leren duiken. 

 

Lees meer...

2017-10-18 17:19:20 Pubslished In Duikmaterialen

testduik met NERD 2 duikcomputer

In navolging van de NERD Divecan voor Closed Circuit introduceert Shearwater nu de NERD 2 duikcomputer voor zowel Open Circuit als Closed Circuit (fixed setpoint). De NERD 2 is een duikcomputer met headup display waarmee je onder alle duikomstandigheden in ėėn oogopslag de duik kunt monitoren en waarmee je je handen vrij hebt. De NERD 2 wordt namelijk op de tweede trap gemonteerd. NERD staat dan ook voor Near Eye Remote Display.

Lees meer...

2017-10-18 15:38:44 Pubslished In Onderhoud duikmaterialen

Duikflessen & keuring

Tegenwoordig worden weer steeds meer oude duikflessen ter keuring aangeboden en daardoor neemt het risico op een verkeerde fles-kraan combinatie toe. Maar waarom vormt dit een risico en wat kun je zelf doen om je duikfles in goede staat te houden?

Lees meer...

2017-01-26 15:59:40 Pubslished In Duikmaterialen

Aqua Lung Duikcomputers

Aqua Lung verlegt zijn grenzen en introduceert een complete lijn duikcomputers. Als grote producent van duikmaterialen is de stap naar het maken van duikinstrumenten geen onlogische. 

Lees meer...

2016-08-06 14:30:42 Pubslished In Duikmaterialen

Op bezoek bij BARE

Steeds meer duikers maken de overstap naar het duiken in een droogpak. Er is volop keuze qua materiaal, maatvoering en zelfs kleur. Verrassend genoeg blijkt het maken van droogpakken echter nog steeds handwerk en vraagt het om het nodige vakmanschap. Om te zien hoe droogpakken gemaakt worden bezochten wij de fabriek van BARE op Malta.

Lees meer...

De onderhoudsmonteur komt wat tegen bij de service van ademautomaten. Diverse vormen van mishandeling van dit vitale uitrustingsstuk komen aan het licht op de werkbank. vervuiling, schimmels, verkalking en ontbrekende onderdelen... wat kun je zelf bijdragen om je ademautomaat vin goede conditie te houden?

Lees meer...

2015-09-18 10:35:49 Pubslished In Duikmaterialen

Suunto EON Steel Duikcomputer

Sinds de introductie van de DX decompressiecomputer is het even stil geweest in de laboratoria van Suunto. De Finnen leken links en rechts te worden ingehaald door nieuwkomers als Shearwater en xDeep. 

Met de introductie van de EON Steel duikcomputer is Suunto terug.

 

Lees meer...

GRATIS VERZENDEN

  Vanaf € 25,-

DUIKERS KADOBON

  Het kado voor elke duiker!

GRATIS ACTIVITEITEN

  Bezoek onze workshops, presentaties en testdagen

14 dagen op zicht

  Gratis retourneren bij bestellingen
vanaf € 50,-