Recente blogs
Schoon & droog
Vocht kruipt waar het niet gaan kan, zand hoopt zich op en zeewater bijt in waar je dat niet wilt. Je ademapparatuur heeft heel wat te verduren, met alle risico’s van dien: verkalking, roest en schimmelvorming. Door je ademapparatuur na elke duik goed te spoelen en droog weer op te bergen, voorkom je een hoop ellende.
Latex allergie. En nu?
Heb jij na het duiken wel eens last van jeuk, rode huid of huiduitslag in je nek of op je polsen? Dan heb je mogelijk last van latex allergie. Je huid reageert dan op het contact met de latex seals van je droogpak. Je reactie kan overigens ook veel heftiger zijn: een latex allergie kan zelfs leiden tot een anafylactische shock.
Tegenwoordig worden weer steeds meer oude duikflessen ter keuring aangeboden en daardoor neemt het risico op een verkeerde fles-kraan combinatie toe. Maar waarom vormt dit een risico en wat kun je zelf doen om je duikfles in goede staat te houden?
Steeds meer duikers maken de overstap naar het duiken in een droogpak. Er is volop keuze qua materiaal, maatvoering en zelfs kleur. Verrassend genoeg blijkt het maken van droogpakken echter nog steeds handwerk en vraagt het om het nodige vakmanschap. Om te zien hoe droogpakken gemaakt worden bezochten wij de fabriek van BARE op Malta.
Ademautomaat in topconditie
De onderhoudsmonteur komt wat tegen bij de service van ademautomaten. Diverse vormen van mishandeling van dit vitale uitrustingsstuk komen aan het licht op de werkbank. vervuiling, schimmels, verkalking en ontbrekende onderdelen... wat kun je zelf bijdragen om je ademautomaat vin goede conditie te houden?