Droogpak reparatie: nekseal

Sluit je nekseal niet meer goed aan of niet goed af? Is de nekseal van je droogpak lek of gescheurd?
Wij voeren de volgende reparaties aan nekseals van droogpakken uit:

Nekseal vervangen:
Het vervangen van droogpak nekseal dient secuur te gebeuren. Dat begint al bij het loshalen van de oude seal. Bij het loshalen mogen natuurlijk geen verdere beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe nekseal. Deze moet goed hechten op het droogpak en exact aansluiten om lekkages te voorkomen en een goede pasvorm te geven. Het vervangen van een nekseal vraagt dus het nodige vakmanschap. Het is ook mogelijk om een compleet ander type nekseal door ons te laten monteren. Hierover geven wij graag advies op maat en spreken we de voor- en nadelen goed met je door, zodat je verzekerd bent van een nekseal die goed bij je past.

Nekseal repareren:
Zit er een klein scheurtje of gaatje in je nekseal? Afhankelijk van omvang en locatie is het repareren van de nekseal dan vaak prima mogelijk, mits daarvoor de juiste materialen en gereedschappen gebruikt worden. Als slijtage de oorzaak is, beoordelen wij eerst de staat van de nekseal, kraag en het trilaminaat/neopreen en de naden van het droogpak. Als de staat van het droogpak verder op orde is, dan kunnen wij de nekseal repareren en de garantie bieden die je van ons gewend bent. Wij voeren deze controle uit omdat als slijtage de oorzaak is, de kans bestaat dat er snel lekkages op andere plaatsen zullen volgen of al aanwezig zijn. Soms is de nek seal vervangen dan een betere aanpak dan de nekseal repareren: uiteindelijk scheelt dit veel kosten en gedoe. Je kunt weer voor langere tijd vooruit. Mochten wij het vervangen van de nekseal een betere optie vinden, dan nemen we altijd eerst contact met je op over onze beoordeling en ons advies. De keuze tussen repareren of vervangen is aan jou: het gaat tenslotte over jouw droogpak en budget.

Nekseal aanpassen:
Door het gebruik en het aan- en uittrekken van je droogpak kan een nekseal uit vorm raken, maar de pasvorm kan ook niet meer goed zijn omdat je afgevallen of juist aangekomen bent. Wij kunnen je nekseal dan verstellen. Zo maken wij de nekseal weer op maat en sluit deze weer goed aan. Daardoor voorkom je lekkages en warmteverlies via de nek. Om de nekseal te verstellen nemen we eerst op de juiste plek in de nek nauwkeurig de maat op voor de correcte afmeting van de seal. Voor het verkleinen van een neopreen nekseal knippen we de seal in en monteren hem op de juiste maat weer in elkaar. Latex en siliconen nekseals kunnen alleen vergroot worden. Daarvoor worden ringen van het materiaal verwijderd. Is juist een kleinere maat gewenst, dan wordt de gehele seal vervangen.

Levertijden & Tarieven: onze werkwijze

Wij werken met ervaren personeel en volgens de voorschriften van de fabrikant. Door een strakke planning kennen wij korte doorlooptijden.
Je ontvangt een reparatierapport en Totally Scuba biedt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wij werken met vaste en marktconforme tarieven.
Bij aanmelden van een reparatie ontvang je een prijsindicatie. Na aanleveren controleren wij het droogpak en stellen we een reparatieplan op. Hiervoor geldt een starttarief van € 25,-.
Op basis van het reparatieplan krijg je een exacte kostencalculatie. Laat je ons de reparatie uitvoeren, dan brengen wij het starttarief niet in rekening.Meer over droogpak nekseal


Soorten nekseals
Nekseals voor droogpakken zijn er in verschillende materiaalsoorten:

  • Latex: de latex nekseal wordt verreweg het meest toegepast. Latex is goed verlijmbaar op het trilaminaat en/of neopreen van het droogpak. Een latex nekseal is uiteraard niet geschikt bij een latex-allergie.
  • Neopreen: de neopreen nekseal heeft een hoge isolatiewaarde en dat is prettig, juist op die plaatsen waar je veel warmte verliest, zoals nek en polsen. Neopreen seals zijn flexibel. De pasvorm past zich perfect aan aan het lichaam en dat geeft een goede afdichting.
  • Siliconen: de siliconen nekseal is enorm flexibel, maar niet verlijmbaar. De bevestiging aan het droogpak gebeurt door een ringsysteem. De flexibiliteit geeft een optimale pasvorm. Siliconen is bovendien uiterst duurzaam en niet gevoelig voor weersinvloeden.

Slijtage & Onderhoud
De nekseal is een slijtagegevoelig onderdeel van je droogpak. Dit komt omdat er bij het aantrekken van je droogpak veel druk op de seal komt te staan waardoor deze kan vervormen. Ook het contact met water (en zeker zout water) en zon maken dat de nekseal slijt en kan indrogen (dit geldt niet voor nekseal van siliconen). Het is dus niet zo raar dat de nekseal scheurtjes kan gaan vertonen of vervormt waardoor de seal niet meer goed aansluit en gaat lekken. Daarnaast verander je zelf natuurlijk ook. Daardoor kan een nekseal te ruim of juist te krap worden.
Zorg daarom ook zelf goed voor je seals, dit voorkomt vroegtijdige slijtage en reparaties.

Bekijk ook de tips voor onderhoud van je droogpak en je seals.