Droogpak reparatie: polsseals

Sluit je seal niet meer goed aan om je pols? Is je polsseal lek of gescheurd?
Wij voeren de volgende reparaties aan polsseals van droogpakken uit:

Polsseals vervangen:
Het vervangen van droogpak polsseal dient secuur te gebeuren. Dat begint al bij het loshalen van de oude seal. Bij het loshalen mogen natuurlijk geen verdere beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe polsseals. Deze moeten goed hechten op het droogpak en exact aansluiten om lekkages te voorkomen en toch een goede pasvorm te geven en niet te knellen.
Het is ook mogelijk om een compleet ander type polsseal door ons te laten monteren. Hierover geven wij graag advies op maat en spreken we de voor- en nadelen met je door, zodat je verzekerd bent van een polsseal die bij je past.

Polsseal repareren:
Zit er een klein scheurtje of gaatje in je polsseal? Afhankelijk van omvang en locatie is het repareren van de seals dan vaak prima mogelijk.
Als slijtage de oorzaak is, beoordelen wij eerst de staat van de seals, manchetten en het trilaminaat/neopreen en de naden van het droogpak. Als de staat van het droogpak verder op orde is, dan kunnen wij de polsseals repareren. Wij voeren deze controle uit omdat als slijtage de oorzaak is, de kans bestaat dat er snel lekkages op andere plaatsen zullen volgen of al aanwezig zijn. Soms is vervangen een betere aanpak dan repareren: uiteindelijk scheelt dit veel kosten en gedoe. Je kunt weer voor langere tijd vooruit. Mochten wij het vervangen van de polsseal(s) een betere optie vinden, dan nemen we altijd eerst contact met je op over onze beoordeling en ons advies. De keuze tussen repareren of vervangen is aan jou.

Polsseals aanpassen:
Door het gebruik en het aan- en uittrekken van je droogpak kan een seal uit vorm raken, maar de pasvorm kan ook niet meer goed zijn omdat je afgevallen of juist aangekomen bent. Wij kunnen je polsseals dan verstellen (let op: afhankelijk van het materiaal) en weer op maat maken, zodat deze weer goed aansluit en afdicht. Daarmee voorkom je lekkages en warmteverlies via de polsen. Om de polsseal te verstellen nemen we eerst op de juiste plek nauwkeurig de maat op van beide polsen voor de correcte afmeting van elke polsseal. Die kan namelijk per pols verschillend zijn. Voor het verkleinen van een neopreen polsseal knippen we de seal in en monteren hem op de juiste maat weer in elkaar. Latex en siliconen seals kunnen alleen vergroot worden. Daarvoor worden ringen van het materiaal verwijderd. Is juist een kleinere maat gewenst, dan wordt de gehele seal vervangen.

Levertijden & Tarieven: onze werkwijze

Wij werken met ervaren personeel en volgens de voorschriften van de fabrikant. Door een strakke planning kennen wij korte doorlooptijden.
Je ontvangt een reparatierapport en Totally Scuba biedt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wij werken met vaste en marktconforme tarieven.
Bij aanmelden van een reparatie ontvang je een prijsindicatie. Na aanleveren controleren wij het droogpak en stellen we een reparatieplan op. Hiervoor geldt een starttarief van € 25,-.
Op basis van het reparatieplan krijg je een exacte kostencalculatie. Laat je ons de reparatie uitvoeren, dan brengen wij het starttarief niet in rekening.MEER OVER POLSSEALS


Soorten polsseals
Er zijn polsseals van verschillende materialen:

  • Latex: de latex polsseals worden verreweg het meest toegepast. Latex is goed verlijmbaar op het trilaminaat en/of neopreen van het droogpak. Latex polsseals zijn uiteraard niet geschikt bij latex-allergie.
  • Neopreen: de neopreen polsseals hebben een hoge isolatiewaarde en dat is prettig, juist op die plaatsen waar je veel warmte verliest, zoals nek en polsen. Neopreen seals zijn flexibel. De pasvorm past zich perfect aan aan het lichaam en dat geeft een goede afdichting.
  • Siliconen: siliconen polsseals zijn enorm flexibel, maar niet verlijmbaar. De bevestiging aan het droogpak gebeurt door een ringsysteem. De flexibilteit geeft een optimale pasvorm. Siliconen is bovendien uiterst duurzaam en niet gevoelig voor weersinvloeden.

Er zijn daarnaast ook nog verschillende modellen polsseals:

  • Conische polsseals: de conische seal is eenvoudig te verruimen mocht deze knellen om de pols.
  • Bottleneck polsseals: maatvast.

Slijtage & onderhoud polsseal
De polsseal is een slijtagegevoelig onderdeel van je droogpak. Dit komt omdat er bij het aan- en uittrekken van je droogpak veel druk op de seal komt te staan waardoor deze kan vervormen. Ook het contact met water (en zeker zout water) en zon maken dat de seals slijten en kunnen indrogen (dit geldt niet voor polsseals van siliconen). Het is dus niet zo raar dat de polsseals scheurtjes kunnen gaan vertonen, vervormen waardoor ze niet meer goed aansluiten en gaan lekken. Daarnaast verander je zelf natuurlijk ook. Daardoor kunnen de polsseals te ruim of juist te krap worden.
Zorg daarom ook zelf goed voor je seals. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en reparaties.

Bekijk ook de tips voor onderhoud van je droogpak en je seals.